MapandCoach Nyhetsbrev Påsken 2016

Hej alla MapandCoach-användare...
...av vilka de flesta är orienterare.
MapandCoach webbtjänst startades till O-Ringen 2008 i Sälen som resultat av ett samarbetsavtal med just O-Ringen. Det var inte så många som hade GPS-klockor då så i testet ingick att alla HD18 Elit fick möjlighet att låna en Garmin Forerunner 305 med pulsband. Webtjänsten var integrerad med O-Ringens resultatredovisning (OLA) så deltagarna kunde gå från målfållan till MapandCoach tält och 5 min efter målgång ladda upp sin rutt och analyser vägval, jämföra med andra som sprungit samma bana osv.
Att rita in manuellt fanns förstås också. En tjänst för live-tracking kom sommaren 2009.
O-Ringen 2011 i Söderhamn kommer vi speciellt ihåg. Eftersom MapandCoach hade internetuppkopp
ling så blev det en samlingsplats/internetcafé för alla norrmän och alla andra som ville veta vad som hänt på Utöya.

Webbtjänsten hade sitt ursprung i ett projekt på Future Position X i Gävle som handlade om att erbjuda stöd när det gällde tracking och bakgrundskartor till det "aktiva friluftslivet". Att det blev orientering som första målgrupp/test var mer en slump.

Man kan säga att cirkeln har slutits i och med att O-Ringen är tillbaka i Sälen 2016. Vi har inte klarat att hänga med och anpassa oss till det förändrade förutsättningarna.
Vi har därför beslutat att lägga ned tjänsten och önskar orienteringen lycka till med Livelox, mm.

När vi nu lägger ner tjänsten kan vi samtidigt göra ett litet "bokslut". Sedan O-Ringen 2008 och till nu har MapandCoach webbtjänst haft:
* 7.497 registrerade unika användare från 10 länder
* 1.140 registrerade tävlingar
* 52.620 uppladdade GPS-rutter och manuellt inritade vägval
* c:a 1.200 uppladdade kartor av vilka c:a 200 saknat mark-koordinater och därför har georefererats 

Att MapandCoach lägger ner webbtjänsten innebär inte att vi lämnar området helt. Sedan 2008 har vi letat efter bättre teknik för tracking av idrottare. Det har lett till bildandet at NCI New Century Information som just nu bedriver ett projekt inom området "High Precision Outdoor Tracking". Projektet stöds av både Vinnova/Smartare Elektroniksystem och av Stiftelsen Ahlgrens Donationsfond.
Det har också lett till att MapandCoach är svensk marknads- och utvecklingspartner till Catapult Sports
Catapult Sports målgrupp är främst lagidrotter men eftersom tekniken handlar om att mäta på individer så finns här en stor potential inom individuella idrotter som löpning, skidåkning, orientering, mm.

Det här blir sista nyhetsbrevet från MapandCoach riktat mot orienteringen. Är du intresserad av mer info om vårt arbete med
"High Precision Outdoor Tracking" eller Catapult Sports så är du välkommen att höra av dig (070-676 31 71, info@mapandcoach.se)

Hälsningar,

MapandCoach Crew

 

Copyright ©2010 MapandCoach