Föreläsningsserie: Sudan & Sydsudan
Under 2020 anordnades inom ramen för partnerskapet Integration Gävleborg en uppskattade föreläsningsserie och Mellanöstern och Syrien. Under våren kommer nu en ny digital föreläsningsserie med fokus på Eritrea, Kongo- Kinshasa och Sudan & Sydsudan att genomföras vid tre respektive tillfällen.
 
Varje föreläsningstillfälle inleds med en kort övergripande bild av aktuella politiska och sociala förhållanden som följs upp av en workshop/ diskussion kring föreläsningen samt möjlighet att diskutera egna erfarenheter av att arbeta med migrationsfrågor.
 

24/5–2021 14:30-16:00Migrationens villkor: Sudan & Sydsudan

Efter närmare 50år av inbördeskrig bildades Sudan och Sydsudan som separata stater 2011. Hur ser relationen ut sedan dess, och finns det viktiga konflikter inom länderna? Utspritt över dom två länderna lever närmare 600 etniska grupper. De kommer att lyfta några av de viktiga, samt religionens betydelse inom och mellan det islam-dominerade Sudan och det huvudsakligen kristna Sydsudan. Med utgångspunkt i kön avslutar vi med att belysa sociala relationer i länderna.


Se mer i Inbjudan.

En länk till informationsträffen skickas ut till dig med bekräftelsemejlet. Föreläsningen genomförs via Teams.

Vid frågor eller funderingar kontakta:
Bente Sandström
bente.sandstrom@nordanstig.se

Vid anmälan ska kön uppges. Vi använder uppgifterna till statistik för uppföljning av vårat jämställdhetsarbete (könsuppdelad statistik). Med kön menar vi könsidentitet. alltså det kön som du själv känner dig som. Valbara svarsalternativ är kvinna, man, annan eller vill ej uppge.
Datum:2021-05-24
Tid:14:30 - 16:00
Plats:Integration Gävleborg
Adress:Borgmästarplan 2
Postnr:80170
Ort:Gävle

Sista anmälningsdatum:
2021-04-23 kl: 23:45
Anmäl dig nedan
Förnamn:  *
Efternamn:  *
E-post:  *
Mobilnummer:
 *
Företag/Organisation:  *
Kön *
Nyhetsbrev: Ja     Nej