Hylla Gaia på mors dag: 4 gånger workshop + plantbytardag
Hylla Gaia på mors dag: 4 gånger workshop + plantbytardag
Ta med mamma på workshop! Lär dig om Moder Jord på mors dag! Tre av Natur och Kulturs författare firar nya eller kommande böcker genom att dela med sig av urgammal kunskap och ny teknologi. I tre olika workshops får du lära dig hur vi kan vårda växter och hur växterna vårdar oss. Gå på alla tre, på bara en, eller slink förbi, ta en dryck, häng med växterna och delta i plantbytet.


 
Workshops:
Dropin på plats om du vågar vänta, eller föranmälan nedan, glöm inte ange namnet på den workshop du vill gå på i ämnesraden. 

Plantbyte
Öppet för alla, ingen föranmälan krävs. Både grönsaksodlare som sått för mycket och krukväxtodlare som inte klarar av att slänga sticklingarna från vårbeskärningen är varmt välkomna.
 
Nässelfeber med Elin Unnes 
Plocka nässlor utan handskar! Odla nässlor! Gör hårvård, soppa och kosttillskott av skörden. 
Pris: gratis, men föranmäl dig gärna nedan.
Elin Unnes är författare och krönikör, och har bland annat skrivit de hyllade böckerna The Secret Gardener, Herbariet och I odödliga odlares sällskap. 
 
Beskär mer – frisera och ta sticklingar med Agnes Stuber
Att beskära växter kan både gynna plantan och ditt sticklingutbud. Lär dig hur och när du beskär uppstudsiga rumsväxter såsom palettblad och pelargoner, hur du tar sticklingar och sätter dem på rotning. 
Pris: Gratis, men föranmäl dig till gärna nedan.
Agnes Stuber är fotograf, skribent samt ikonisk grundare av den nu kultförklarade facebookgruppen/rörelsen Växtgäris. Till hösten kommer hennes första bok Krukväxter för alla
 
Mossa, mossa, mossa med Ulrica Nordström
Ställ ifrån dig giftet och lär dig älska mossa, vår mest underskattade växt. De första två stegen, som Ulrica lär ut, är hur du gör en kokedama (mossboll) samt hur du skapar en egen liten mossvärld i glas. Efter det är mossans möjligheter är oändliga. Till prydnad, hantverk och nytta för folk, fä och andra växter - mossa, mossa, mossa!
Pris: Gratis, bara att dyka upp men du kan också anmäla dig nedan.
Ulrica Nordström är journalist och konsthantverkare. Efter att ha skrivit boken ”Växtterrarier” nördade hon ner sig i mossa så till den milda grad att hon numera åker på mossexkursion till Japan. Under våren kom hennes bok Mossa Från skog till trädgård och kruka. 

Tälj med Moa Ott
Knivar, kvinnor och krukväxter! Lär dig tälja blompinnar med ditt alldeles egna uttryck som gör grannen i odlingslådan bredvid riktigt imponerad (och avundsjuk). 
Pris: Gratis, och knivar och plåster finns på plats! Föranmälan är inte nödvändig, det är bara att dyka upp.
Moa Ott är finsnickare utbildad vid Capellagården på Öland. Hon arbetar mest med specialritade objekt till konstnärer och restauranger och har skrivit boken Trä - snickerihandbok för inredning och odling
 
Datum:2018-05-27
Tid:12:00 - 18:00
Plats:Slaktkyrkan
Adress:Styckmästargatan 1   Visa karta
Postnr:11146
Ort:Johanneshov

Sista anmälningsdatum:
2018-05-23 kl: 14:00
Anmäl dig nedan
Förnamn:  *
Efternamn:  *
E-post:  *
Mobilnummer:
Vilket/Vilka workshops vill du deltaga i?  *
Nyhetsbrev: Ja     Nej