Strax Valborg och ännu en månad har flugit förbi.

Att skriva de här korta raderna till nyhetsbrevet varje månad ”tvingar” oss till reflektion, vad har vi egentlig gjort? 

Vi kan bara konstatera att arbetet rullar på och ibland flyter det på bra, men ibland är det knutar som måste lösas upp. Det som verkligen har flutit på bra är planeringen för den IT-konferens som vi planerar att genomföra den 14-15 september. I samverkan med klustret DigiBusiness och flera IT-bolag har vi arbetat fram ett program som vi tror ska attrahera många. IT-bolagen utgör en mycket viktig del för e-hälsans utveckling och att det finns kompetens och resurser att tillgå är av yttersta vikt. Att bidra till det och att i samverkan sätta vårt län på kartan i ett sådant sammanhang känns både viktigt och spännande! Mer information om konferensen kommer att gå ut inom kort. 
 
Vi har också fortsatt dialog med en rad olika bolag som befinner sig på lite olika nivåer i sin utveckling. Vi har också, bara under den här perioden, lärt känna flera nya med spännande lösningar inom området. Vi har också startat en pilot i hur vi kan arbeta lite annorlunda när det gäller att stötta i arbetet med kapitalanskaffning. Tillsammans med Leap for Life i Halland och DigitalWell Arena i Värmland testar vi en ny process som vi hoppas ska effektivisera processen både för bolagen och investerare.
 
En film har producerats i samverkan med Region Kalmar Län, Kommunförbundet Kalmar Län och Linnéuniversitetet som kommer att ha sin premiär på Vitalis. Där beskriver vi hur arbetet med ”Framtiden habilitering rehabilitering är ”Nära”” bedrivs. Ett arbete som verkligen bygger på samverkan mellan 12 kommuner, region, akademi och näringsliv och där vi tar avstamp från patienten.
 
Arbetet att förbereda för eHealth Arena 2.0 är också i full gång och även om det känns som det är långt kvar till hösten så är vi snart där…

Som vanligt uppmanar vi er att besöka vår hemsida som är under ständig utveckling och har ni tankar och idéer så tveka inte att höra av er!


/Fia Mårdfelt, projektledare, eHealth Arena
fia.mardfelt@ehealtharena.se
Halvtid för Support 2025

Den 1 februari lanserades Support 2025, en avgiftsfri telefonsupport för personer som önskar få hjälp med digitala vård- och omsorgstjänster. Support 2025 är nu halvvägs in i den testperiod som pågår fram till 30 juni och har hjälp invånare i åldern 65+ att bland annat lära sig logga in på 1177.se, förnya recept digitalt och boka vaccinationstider för covid-19-vaccin.

Läs mer härNytt avsnitt av En Livsviktig Podd

Nästa vecka släpps ett nytt avsnitt av En Livsviktig Podd, eHealth Arenas podd om e-hälsa och digitalisering, som i de första avsnitten följer arbetet inom projektet Framtidens habilitering och rehabilitering är Nära. I avsnittet fokuserar vi på näringslivets betydelse och roll i arbetet med framtidens habilitering och rehabilitering. 

Det nya avsnittet kommer finnas tillgänglig på vår hemsida och där poddar finns (t ex Spotify, Apple Podcaster, Google Podcasts.) Trevlig lyssning! 

Här kan du läsa mer om arbetet som görs inom habilitering och rehabilitering

Webinarium och panelsamtal om scheman och schemaläggning i SÄBO, hemtjänst och LSS

Under vårvintern 2022 genomförde Konvoj en enkätundersökning om scheman och schemaläggning riktad till alla som arbetar i eller med den kommunala vård- och omsorgssektorn. Nu är enkäten avslutad och resultatet kan du ta del av här

Den 9:e maj klockan 12:00-13:00 kommer enkätresultatet presenteras och diskuteras i ett webinarium med en inbjuden expertpanel. 

Läs mer och anmäl dig härVitalis 2022

Vitalis är Nordens ledande konferens och utställning kring e-hälsa och framtidens vård och omsorg. Under årets Vitalis, som äger rum 17-19 maj, kommer eHealth Arena tillsammans med Linnéuniversitetet, Kommunförbundet Kalmar län och Region Kalmar län berätta om arbetet med att fånga behov inom habilitering och rehabilitering i Kalmar län. 

Läs mer härForskningsseminarium 2/6: Implementering av informationsdriven vård

eHälsoinstitutet vid Linnéuniversitetet bjuder in till seminarium med Petra Svedberg, professor i omvårdnad vid Akademin för hälsa och välfärd vid Högskolan i Halmstad. 

Läs mer och anmäl dig härLinnéuniversitetet Live 12/5: Hållbara resval

I ett och ett halvt år har Linnéuniversitetet tillsammans med Kalmar kommun, i projektet Hållbara Resval, arbetat för att få invånare och arbetsgivare i Kalmar kommun att resa hållbart och hälsosamt till och från Kalmar stadskärna med hjälp av appen BetterPoints. Hör Åsa Wågman, projektledare för Hållbara Resval på Linnéuniversitetet berätta om resultatet av användandet.

Läs mer här

Start Up Challenge 2022

Antar du utmaningen? Tävla om chansen att vinna en exklusiv plats i Kalmar Science Park Incubator, med skräddarsydd affärsutveckling, utbildning, expertis och kontorsplats – en kickstart värd 200 000 kr! Utöver det får du tillgång till ett ovärderligt nätverk och vistas i en miljö som gör att det snabbt tar fart. Sista anmälningsdag är den 15 maj. 

Läs mer om tävlingen och ansök härNomineringen till Athenapriset är öppen

För femtonde året i rad utdelas Athenapriset, Sveriges största pris till forskning och innovationer som kommit till genom samverkan mellan hälso- och sjukvården, akademin och näringslivet. Ansökningar till priset sker genom en nomineringsprocess. Nomineringen är öppen för alla och det går att föreslå både egna och andras projekt. Pristagaren utses av en jury och vinnaren av priset får 100 000 kronor i ett forskningsstipendium. Sista nomineringsdag är den 29 maj. 

Läs mer här 

Mejla oss gärna förslag på nyheter och glöm inte att tipsa kollegor och vänner att anmäla sig till nyhetsbrevet.