Nu går vi verkligen i väntans tider! Under maj månad ska vi få besked om vi får ja på den ansökan som lämnats in tillsammans med 17 ytterligare parter om att bilda en Europeisk Digital Innovationshub under rubriken ”Health Data Sweden”. I nästa vecka kommer även information om Region Kalmars och Linnéuniversitetets gemensamma storsatsning på e-hälsa. 

Jag vill också passa på att informera om att Region Kalmar län just nu söker en verksamhetsledare till eHealth Arena. Är du eller någon annan du känner intresserad av en spännande utmaning så läs mer om och sök tjänsten här 

Förutom att vänta på besked så håller vi tempot uppe i projektet inom Länsgrupp hab / rehab som vi informerat om löpande. Ett fantastiskt roligt arbete där vi, på riktigt, verkligen involverat patienter, regionen, kommunerna, akademin och näringslivet. Vill ni ta del av det arbetet så finns allt samlat på Framtidens habilitering och rehabilitering är Nära

Planeringen inför TechHeads rullar på fint och det är så kul att vi kommer att ha så många intressanta talare på plats! Läs mer om konferensen nedan!

Vi planerar också för en ”summering” av de första tre åren av eHealth Arena och den 20 oktober kommer vi att samlas för både en tillbakablick men också för information om vad som komma skall med eHealth Arena 2.0 – glöm inte att notera datumet redan nu!

Som vanligt uppmanar vi er att besöka vår hemsida som är under ständig utveckling och har ni tankar och idéer så tveka inte att höra av er!

Vi vill också passa på att önska dig en riktigt skön Kristi Himmelfärdshelg!


/Fia Mårdfelt, projektledare, eHealth Arena
fia.mardfelt@ehealtharena.se
Innovationsrådgivning för företagare inom e-hälsa

Att vara entreprenör är en fantastisk möjlighet, men också en stor utmaning. eHealth Arena, tillsammans med andra parter i innovationsstödsystemet, har därför tagit fram en gemensam process som ska stötta dig som e-hälsoentreprenör att gå från idé till färdig produkt eller tjänst. Vi finns med på hela resan från start till mål och hjälper dig att träffa rätt aktörer vid rätt tillfälle. 

Så här fungerar detPresentation från Vitalis 2022

Vitalis är Nordens största e-hälsomöte och ägde rum 17-19 maj i Göteborg. eHealth Arena, tillsammans med Linnéuniversitetet, Kommunförbundet Kalmar län och Region Kalmar län berättade under konferensen om arbetet med att fånga behov inom habilitering och rehabilitering i Kalmar län.

Se presentationen här


Nytt avsnitt av En Livsviktig Podd

Nu finns det ett nytt avsnitt av En Livsviktig Podd, eHealth Arenas podd om e-hälsa och digitalisering. I serien följer vi arbetet inom projektet Framtidens rehabilitering och habilitering är Nära. I det sjunde avsnittet får vi en statusuppdatering nu när projektet går in på upploppet: vad har hänt den senaste tiden och vad händer i nästa fas av arbetet?

Podden finns på vår hemsida och där poddar finns (t ex Spotify, Apple Podcaster, Google Podcasts). Trevlig lyssning! 

Här kan du läsa mer om arbetet som görs inom habilitering och rehabiliteringRapport: Digitala tjänster allt vanligare i hälso- och sjukvården men används mest av yngre

E-hälsomyndigheten undersöker i samarbete med Statistikmyndigheten SCB invånarnas syn på digitala tjänster inom hälso- och sjukvård och socialtjänst. Resultaten från den senaste mätningen visar att invånarna har accepterat digitala tjänster inom hälso- och sjukvård.

För flera digitala tjänster inom hälso- och sjukvård har användningen ökat jämfört med 2019. Majoriteten av invånarna (65 procent) är positiva till att sköta sin hälsa, vård och omsorg digitalt. 
Men det finns också utmaningar. Till exempel använder alla inte digitala tjänster och det finns också skillnader i vilka som använder olika tjänster. Närmare var fjärde invånare (24 procent) tycker att utbudet av digitala tjänster inom hälso- och sjukvården inte möter deras behov. Nästan var femte invånare (17 procent) uppger att tjänsterna är svåra att använda.

Läs mer och ladda ner rapporten här


TechHeads 2022

Den 14-15 september arrangerar eHealth Arena och Kalmar Science Park utvecklarkonferensen TechHeads 2022. Under två dagar ges spännande föreläsningar inom områden som till exempel web, moln- och mobillösningar, UX och säkerhet. Här får systemutvecklare, projektledare, databasutvecklare, systemarkitekter, testare med flera möjligheten att utbyta erfarenheter, nätverka och skaffa sig nya kunskaper.

Läs mer här (på engelska)Forskningsseminarium 2/6: Implementering av informationsdriven vård

Vår hantering av data och information spelar en viktig roll för att lösa framtidens utmaningar inom hälso- och sjukvård. Region Halland och Högskolan i Halmstad ligger långt fram i arbetet kring informationsdriven vård och 2 juni bjuds professor Petra Svedberg in för att berätta om Hallands innovationsmiljö och delprojektet “Implementering av informationsdriven hälso- och sjukvård genom AI-tillämpning". 

Läs mer och anmäl dig här 

Mejla oss gärna förslag på nyheter och glöm inte att tipsa kollegor och vänner att anmäla sig till nyhetsbrevet.