Med full kraft har vi nu kastats tillbaka i vardagen och lata dagar är ett minne blott. Men vad gör väl det när vi har så mycket spännande framför oss!

I förra veckan deltog jag i en uppstartkonferens avseende satsningen att etablera den europeiska digitala innovationshuben Health Data Sweden, som vi skrivit om tidigare. 18 aktörer, med KTH i spetsen, som nu tillsammans skapar förutsättningar för både svenska och europeiska bolag och även offentlig sektor. Vilken kraft och kompetens det finns samlat! Satsningen kommer att komma igång på allvar vid årsskiftet men vi har tjuvstartat lite för att inventera kompetenser och börja bygga relationer. Det här blir spännande att följa!

Närmast har vi IT-konferensen TechHeads som genomförs den 14-15 september och där vi har glädjen att presentera många spännande talare. Du har väl inte missat att det är två olika spår, ett om du verkligen vill gå på djupet och ett lite mer övergripande? Mer om konferensen hittar du längre ner i nyhetsbrevet. 

Efter det följer eHealth Arena Summary 2019-22 den 20 oktober där vi summerar de tre första åren av regionens satsning som nu går mot sitt slut för att växlas upp ett snäpp. Då med fysisk lokalisering på Linnéuniversitetet och som en del i regionens och universitetets gemensamma storsatsning på e-hälsa. Men som sagt, innan dess ska vi summera de tre första åren och då hoppas vi få se dig på Varvsholmen i Kalmar. 

Linnéuniversitetet står sedan värd för arrangemanget AIMday den 24 november. En dag då organisationer som adresserat olika problemställningar träffar forskare för att diskutera möjliga lösningar och kanske lägga grunden till ett fortsatt samarbete. Vi kommer att fokusera på utmaningar inom e-hälsa kopplade till framtida habilitering och rehabilitering. Kanske har just din organisation eller företag en fråga inom aktuellt område som ni skulle vilja bolla med olika forskarkompetenser? Hör av dig till mig så ser vad det finns för möjligheter!

Som vanligt uppmanar vi er att besöka vår hemsida som är under ständig utveckling och har ni tankar och idéer så tveka inte att höra av er!


/Fia Mårdfelt, projektledare, eHealth Arena
fia.mardfelt@ehealtharena.se
Frågeställningar sökes till AIMday med fokus på framtidens habilitering och rehabilitering

Har ni en fråga ni skulle vilja bolla med några forskare? Handlar frågan om framtiden habilitering eller rehabilitering? Då har ni möjligheten på AIMday den 24 november!

AIMday är dagen när representanter för företag och organisationer själva sätter agendan genom att på förhand föreslå frågeställningar som är relevanta för den egna verksamheten och som de vill diskutera med forskare.

Linnéuniversitetets och eHealth Arenas AIMday fokuserar på framtidens habilitering och rehabilitering, där vi samlar in frågeställningar och utmaningar från näringsliv och offentlig sektor. Kriteriet är att frågeställningen ska handla om nya arbetssätt inom habilitering och rehabilitering där digitala hjälpmedel / lösningar är en del av lösningen, men där det kan finnas utmaningar att lösa för att det ska hända.

Vi söker nu frågeställningar som vi tillsammans kan arbeta vidare med och som kan vara möjliga dellösningar på en av våra största samhällsutmaningar! 

Läs mer om AIMday och hur du anmäler dina frågeställningar här

TechHeads 2022

Den 14-15 september arrangerar eHealth Arena och Kalmar Science Park utvecklarkonferensen TechHeads 2022. Under två dagar ges spännande föreläsningar inom områden som till exempel web, moln- och mobillösningar, UX och säkerhet med talare från bland annat Säkerhetspolisen och Amazon. Här får systemutvecklare, projektledare, databasutvecklare, systemarkitekter, testare med flera möjligheten att utbyta erfarenheter, nätverka och skaffa sig nya kunskaper.

Keynote-talare på konferensen är bland annat Anne-Marie Eklund Löwinder, en av Sveriges främsta IT-säkerhetsexperter som 2013 som första svensk valdes in i Internet Hall of Fame, samt David Jacoby, IT-expert som prisats för sin forskning om digital brottslighet och som har synts i SVT:s serie ”Hackad”.

Läs mer och anmäl dig här (på engelska)Seminarium 19/9: Framtidens habilitering och rehabilitering är Nära

Nu tar vi nästa steg i ”Framtidens habilitering och rehabilitering är Nära”! Kom och ta del av resultatet fram till nu och planeringen för det fortsatta arbetet, där vi strävar mot att tillsammans ta tillvara på möjligheterna att möta invånarens behov nu och i framtiden. Allas bidrag och perspektiv i arbetet har varit ovärderliga så ta chansen att fortsätta vara med och tillsammans påverka framtiden.

Läs mer och anmäl dig här

Läs mer om arbetet med "Framtidens habilitering och rehabilitering är Nära" härSeminarium 20/9: Digitalt stöd för behovsmätningar

Kommunförbundet i Kalmar län och eHealth Arena bjuder in till två korta presentationer från bolag som erbjuder digitalt stöd för behovsmätningar. Det i syfte att öka intresset för den digitala tekniken, ge exempel på olika lösningar som finns på marknaden och eventuellt lösa ett behov som finns hos en eller flera kommuner i länet. Lösningarna som presenteras är i-Balans och Kuben. 

Läs mer och anmäl dig härKonferens 20/10: eHealth Arena Summary 2019-22

Den 20 oktober är du välkommen att ta del av resultat och lärdomar från de första tre åren av satsningen eHealth Arena!

Under konferensen presenterar vi lärdomar och resultat från en rad av alla de olika aktiviteter och initiativ som genomförts under satsningens första tre år. Avslutningsvis presenteras också vad som händer när nästa fas av satsningen tar vid - från eHealth Arena 1.0 till 2.0 - en fortsatt livsviktigt satsning! 

Läs mer och anmäl dig här
 

Mejla oss gärna förslag på nyheter och glöm inte att tipsa kollegor och vänner att anmäla sig till nyhetsbrevet.