Den 30/11 2022 står som slutdatum på projekt eHealth Arena på det beslut som vi fick av Tillväxtverket för över tre år sedan. Det datumet är i dag. Slutrapporten för de första tre åren är klar och godkänd av styrgruppen. Resultaten för de olika initiativ som vi gjort under de gångna tre åren finns nu att läsa på eHealth Arenas hemsida tillsammans med alla lägesrapporter och slutrapporten. Kanske inget man kastar sig över i första taget men glöm inte att allt material finns där. En källa av erfarenheter och lärdomar som nu blir väldigt lättillgängliga för den som är intresserad av att ta del av arbetet som har gjorts. Vi har också producerat 4 olika filmer för att sprida erfarenheterna på ett lättillgängligt sätt. Nedan hittar du mer information om var på sidan de finns. 

Den 30/11 2022 är också slutdatumet för min projektanställning som projektledare för eHealth Arena. Nu går jag vidare mot nya utmaningar, rejält påfylld av nya kunskaper och erfarenheter och inte minst ett enormt utökat kontaktnät. Fascinerad och glad över alla människor som jag fått möta under de här tre åren.

Det har varit en ära att få förtroendet att leda Region Kalmar läns satsning inom e-hälso-området och att få driva satsningen från Kalmar Science Park och i mycket nära samarbete med Linnéuniversitetet. Från mitt perspektiv ett mycket lyckat koncept! 

Det finns så många personer som bidragit till att resultatet blivit så bra och att namnge alla skulle ta upp hela nyhetsbrevet. Jag måste ändå få lyfta fram Evalill Nilsson och Anna-Lena Nilsson som varit våra stöttepelare på Linnéuniversitetet. Och sedan, självklart, min parhäst som stått pall för alla idéer och initiativ som jag kommit dragandes med. Hennes titel är projektkoordinator och koordinerat det har hon verkligen fått göra. Maria Eifrém, du är en av de bästa jag någonsin har jobbat med! 

Nu önskar jag er alla stort lycka till när satsningen går in i version 2.0 och med ny hemvist på Linnéuniversitetet. Jag hoppas att vi hörs och syns väldigt snart igen!

/Fia Mårdfelt, projektledare, eHealth Arena

Tre år med eHealth Arena

Nu kan du ta del av resultatet från de tre första åren av eHealth Arena, 2019-2022, när arenan drevs som ett samverkansprojekt mellan Region Kalmar län, Kalmar Science Park och Linnéuniversitetet. Vi har bland annat gjort en film om arbetet i den första fasen, med intervjuer av bland annat eHealth Arenas projektledare Fia Mårdfelt, regionråd Mattias Adolfson och följeforskare Christina Johannesson och flera filmer är på gång.

Vi har också samlat rapporter och annat material som beskriver arbetet och resultatet efter de första åren på vår hemsida.

Läs mer och se filmen häreHealth Arena på ny adress

Från och med måndagen den 28 november finns eHealth Arena-teamet på plats i nya lokaler på Linnéuniversitetet i Kalmar. Vi sitter tillsammans med eHälsoinstitutet på plan 3 i hus Vita på Universitetskajen. Varmt välkommen att besöka oss! 

Här hittar du en karta över UniversitetskajenEfterlysning: nya lösningar till showroom

I samband med eHealth Arenas flytt till Linnéuniversitetet utökar vi storleken på vårt showroom för att kunna visa ännu fler lösningar. Har du som leverantör en lösning du skulle vilja visa i rummet? Vänligen kontakta Maria Eifrém, maria.eifrem@ehealtharena.se 

Här kan du läsa mer om showroomet
Seminarium 6/12: Hur kommunicerar kommuner införandet av välfärdsteknik till personal och medborgare? 

Med vilka strategier och metoder kan en kommun kommunicera införandet av nya metoder och digitala lösningar till personalen och medborgaren? SKR:s Kompetenscenter Välfärdsteknik bjuder in till frukostseminarium där representanter från två modellkommuner berättar om hur de arbetat med kommunikationen i sina kommuner vid införandet av välfärdsteknik. 

Läs mer och anmäl dig här


Forskningsseminarium 19/1

eHälsoinstitutet vid Linnéuniversitetet bjuder in till forskningsseminarium med tema: Kartläggning och analys av läkemedelsrisker utifrån Janusmed kunskapsdatabaser med stöd av maskininlärning. 

Beslutsstöd kan användas för att varna om en patient får flera olika läkemedel som är olämpliga att kombinera med varandra. Men det är en stor utmaning att få varningar som är kliniskt relevanta. Forskarna Tora Hammar och Olle Björneld bjuds den 19 januari in för att berätta om sin forskning kring hur de med hjälp av maskininlärning och real-world data vill bidra till att förbättra vårdens beslutsstöd.


Läs mer och anmäl dig här
Öka din digitala kompetens med Level Up Highlights

Är du ledare, chef eller på annat sätt vill bli mer aktiv inom digital innovation på din arbetsplats? Då är detta för dig!

Under hösten går närmare 300 chefer eller ledare inom vård, hälsa och omsorg utbildningen Level Up för att få kunskap och verktyg för att driva digital transformation. Nu öppnas utvalda delar av utbildningen upp för fler och du kan kostnadsfritt ta del av Level Up Highlights! Från november 2022 till januari 2023 har du möjlighet att ta del av två moduler från Level Up i ett kortare onlinebaserat format. Du kommer öka din digitala kompetens och får med dig kunskap för att kunna ta en aktiv roll i digital innovation på din arbetsplats. 

Läs mer och anmäl dig härNominera till Medtech4Health Innovation Award

Medtech4Health Innovation Award är ett pris som belönar innovativ medicinteknik. Priset delas årligen ut av Medtech4Health med syftet att uppmärksamma de goda förebilder som finns i vård och omsorg när det handlar om att implementera medicinteknik i vardagen. Priset syftar även till att ge ett stöd i det fortsatta arbetet med att sprida den kunskap, teknik eller modell som utvecklats.

Sista dag att lämna en nominering är 31 januari 2023. 

Läs mer här 

Mejla oss gärna förslag på nyheter och glöm inte att tipsa kollegor och vänner att anmäla sig till nyhetsbrevet.